Univerzalni filter za vodo »UNI 3-A« pipni filter SIROFLEX Razširite

Vodni filter za pipo SIROFLEX

Atlas Italija

Novo

Filter za vodo SIROFLEX - UNI 3-A s pomočjo mehanskega sintetičnega filtra iz vode odstrani nečistočo v obliki trdih delcev velikosti nad 50 mikronov, hkrati pa absorbira in s pomočjo aktivnega oglja (vsebuje ga približno 50 g) odpravi neprijeten vonj in okus. Tako imamo ob minimalnih stroških na voljo čisto pitno vodo za pitje in kuhanje.

Ve podrobnosti

51,97 €

z DDV

Brezplačna dostava nad 90€.

Hitra dostava ali osebni prevzem.

Omogočamo varen nakup.

10-letna tradicija.

UNIVERZALNI FILTER ZA PIPO SIROFLEX - UNI 3-A

Težava:
• Voda ima vonj po kloru.
• Občasno je bela – motna.
• V vodi plavajo delci, ki vanjo ne sodijo.
• Po dežju oziroma nalivih je voda rjava.
• Vodo kupujemo, ker tisti, ki priteče iz vodovoda »ne zaupamo«.

Namen:
Filter je najbolj učinkovit pri odstranjevanju klora iz pitne vode, hkrati pa - do določene mere absorbira tudi druge, zdravju škodljive snovi, ki so občasno prisotne v vodi.

Filter za vodo SIROFLEX - UNI 3-A s pomočjo mehanskega sintetičnega filtra iz vode odstrani nečistočo v obliki trdih delcev velikosti nad 50 mikronov, hkrati pa absorbira in s pomočjo aktivnega oglja (vsebuje ga približno 50 g) odpravi neprijeten vonj in okus. Tako imamo ob minimalnih stroških na voljo čisto pitno vodo za pitje in kuhanje.

Komplet vsebuje:
• Filter SIROFLEX - UNI 3-A,
• pribor za montažo,
• tesnila.

Montaža:
•    Filter lahko pritrdite na kakršno koli pipo za vodo, z navojem ali brez navoja.
•    Šesterokotno matico filtra SIROFLEX - UNI 3-A privijete direktno na pipo za vodo, če je pipa že opremljena z navojem za pršilni nastavek.
•    Če je navoj na notranji strani pipe (to je ženski navoj) vstavite ustrezen redukcijski nastavek.
•    Če na pipi ni navoja, uporabite ustrezen nastavek z zapiralom ali drugi redukcijski nastavek, s katerim zmanjšate premer pipe na ustrezno vrednost.
•    Pred uporabo, ne pozabite odstraniti majhnega črnega čepa.

Uporaba:
Uporaba filtra za vodo je zelo enostavna. Upoštevati je treba nekaj preprostih navodil.
1. Odprite pipo za vodo.
2. Obrnite gumb za usmerjanje pretoka vode na desno v vodoravno smer.
3. Ko natočite potrebno količino filtrirane vode, znova obrnite gumb za usmerjanje pretoka vode na levo v pokončen položaj.
4. Zaprite pipo za vodo.
Ko prvič uporabite filter za vodo oziroma po vsaki menjavi filtrirnega vložka najprej iztočite vsaj 2 litra vode, da izperete aktivno oglje. To storite tudi v primeru, če filtra za vodo niste uporabljali dlje kot 48 ur. Za lažje točenje filtrirane vode je filter SIROFLEX - UNI 3-A vrtljiv.

POMEMBNO:
- Skozi filter ne točite vroče vode!
- Pazite, da je pri točenju vroče vode gumb za usmerjanje pretoka vode vedno v pokončnem položaju.

Kombinirani pršilni nastavek Siroflex omogoča preklop med običajnim curkom vode (kar pomeni manj vodnih kapljic na površinah v bližini pomivalnega korita) in blago učinkovito prho. Glede na to, kaj vam trenutno ustreza, obrnete zunanji del navzdol ali navzgor.

Mrežasti filter iz nerjavečega jekla zadrži v vodi prisotne nečistoče. Če ga boste redno čistili, vam bo dolgo in dobro služil. Zaradi vrtljive glave, s katero je opremljen, je to zagotovo najbolj učinkovit pršilni nastavek: ne zaseda veliko prostora, preprosto ga je uporabljati, zlahka ga obrnete v želeno smer.

Rok uporabe:
Življenjska doba filtrirnega vložka je odvisna od značilnosti (kakovosti) in količine vode, ki jo filtriramo. Pomembno je, da vložek zamenjamo vsake 3 mesece. Priporočamo vam, da si datum zamenjave napišete na nalepko in jo prilepite na filtrirni vložek. Le s pravočasnimi menjavami vložkov, si boste zagotovili kakovostno, čisto pitno vodo.
Ker se boste navadili na čisto vodo brez okusa, boste takoj zaznali spremembo, ko vaš filter ne bo več tako učinkovit. To je znak, da je treba filtrirni vložek zamenjati. Ob menjavi vam svetujemo tudi čiščenje filtrirne mrežice.

Regulator pretoka vode:
Regulator pretoka vode je zelo pomemben pri filtriranju vode. Vgrajen je v filtrirni vložek in določa optimalen pretok vode za najučinkovitejše filtriranje s pomočjo aktivnega oglja. Počasnejši, ko je pretok vode, bolj učinkovito je delovanje aktivnega oglja. Pri pretoku 1 do 2 litrov vode na minuto približno 50 g aktivnega oglja, kolikor ga vsebuje filtrirni vložek v filtru SIROFLEX - UNI 3-A, na začetku absorbira približno 90 odstotkov klora.

Standardi EU:
Plastični del filtra za vodo, medenina ter sestavni deli iz omenjenih materialov, ki so v stiku s pitno vodo, so izdelani v skladu z direktivo 80/778/EEC za uživanje in proizvodno proceduro.

Črtna koda filtra 3830017082433.

Nadomestni vložek filtra aktivno oglje za pipni filter - 3830017082440

Napiši mnenje

Sprejmite

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Več o tem...