POGOJI POSLOVANJA

1. Splošni pogoji poslovanja
Podjetje Jupitra d.o.o., Motnica 7a, 1236 Trzin (v nadaljnjem besedilu prodajalec), kot prodajalec in upravitelj spletne trgovine www.moja-voda.si želi s pogoji poslovanja jasno urediti in definirati prodajne pogoje. Kupec ima vse ugodnosti, ki mu pripadajo po Zakonu o varstvu potrošnikov, ne glede na to ali gre za fizično ali pravno osebo.

1.1. Ponudba blaga v spletni trgovini
Ti splošni pogoji veljajo za celotno spletno mesto www.moja-voda.si in se nanašajo na vse ponudbe, naročila oziroma na vsako prodajo ali dobavo blaga prodajalca v spletni trgovini www.moja-voda.si.
Splošne pogoje lahko prodajalec spremeni brez predhodnega opozorila. V veljavi so tisti splošni pogoji, ki so objavljeni v spletni trgovini www.moja-voda.si v trenutku oddaje naročila.

1.2. Registracija uporabnikov spletne trgovine
Registracija je brezplačna in brez obveznosti. Uporabnik se registrira s svojim e-naslovom in geslom, ki ga sam določi na registracijski strani. Registrirani uporabniki lahko izkoristijo ugodnosti, kot so pregled opravljenih nakupov v zavihku MOJ RAČUN, enostavnejši zaključek nakupa.

1.3. Varovanje podatkov - osebni podatki
Osebne podatke varujemo v skladu z veljavno zakonodajo in jih nikoli ne posredujemo tretji osebi. Uporabljamo jih za namen prodaje izdelkov, sodelovanje v nagradnih igrah in druge trženjske aktivnosti spletnega portala. Vse osebne podatke hranimo v tajnosti in jih ne posredujemo nikomur brez vašega predhodnega privoljenja. S sklenitvijo pogodbe o nakupu soglašate, da vaše podatke hranimo in uporabljamo zgolj za zgoraj navedene aktivnosti.
V primeru, da ste sodelovali v nagradni igri in prejeli nagrado, vas bomo pozvali, da nam sporočite svojo davčno številko, ki jo bomo uporabili v skladu z Zakonom o dohodnini.
Kadarkoli lahko pisno zahtevate, da v določenem roku (15 dni) prenehamo uporabljati vaše podatke za aktivnosti trženja. Prenehanje uporabe je lahko začasno ali trajno.

1.4. Avtorske pravice
Spletno mesto, vključno s svojimi vsebinami, je avtorskopravno zaščiteno. Nosilec avtorskih pravic je prodajalec, edino za vsebine za katere ni izrecno drugače navedeno. Vse avtorske pravice so pridržane njihovim nosilcem, prav tako objave podatkov – vsebin ni mogoče razlagati kot odpoved katerikoli avtorski pravici na vsebinah spletnega mesta.
Brez izrecnega pisnega dovoljenja prodajalca ali nosilca avtorskih pravic ni dovoljena nikakršna uporaba vsebin, objavljenih na spletnem mestu. V primeru kršitve avtorskih pravic lahko kazensko in odškodninsko odgovarjate.

1.5. Ponudba in naročilo
Ponudbe so neobvezujoče do trenutka, ko so pisno potrjene. Pogodba oziroma naročilo prek spletne trgovine stopi v veljavo s potrdilom naročila obeh strani, kupca in prodajalca - po potrditvi naročila in izdaji predračuna. Sklenjena pogodba/naročilo je shranjeno v informacijskem arhivu podjetja Jupitra d. o. o. S klikom na gumb Potrdi naročilo, potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom pogojev poslovanja.

Pridržujemo si pravico, da izjemoma delno ali v celoti odstopimo od izvedbe naročila v primeru:
• da naročenih izdelkov ni na zalogi,
• da ugotovimo povečano plačilno rizičnost kupca,
• če naročilo ni bilo izpolnjeno v skladu s pogoji poslovanja,
• če je prišlo do očitne napake v ceniku,
V vseh takih in podobnih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe obvestili.

1.6. Vračilo blaga
1.6.1. Prodajalec lahko odstopi od pogodbe v primeru nepravilnosti pri posredovanju podatkov s strani kupca, če posumi, da gre za zavajajočo oddajo naročila.
1.6.2. Uporabnik – kupec lahko iz kakršnegakoli razloga prekliče naročilo v roku ene ure. Za preklic naročila odgovorite (reply) na potrditveno sporočilo o opravljenem nakupu in zabeležite / napišite, da preklicujete naročilo.
1.6.3. Uporabnik – kupec ima pravico, da odstopi od pogodbe brez navedbe vzroka v roku 14 dni od prevzema blaga. Odstop od pogodbe mora sporočiti pisno, poslano na naslov Jupitra d. o. o., Motnica 7a, 1236 Trzin ali ga poslati na elektronski naslov info@moja-voda.si, hkrati pa mora v 30 dneh od dneva sporočila, vrniti blago prodajalcu. Blago mora biti neuporabljeno, neporabljeno in vrnjeno v nepoškodovani, originalni embalaži, zaščitna folija ne sme biti odstranjena. Vse morebitne stroške, ki bi nastali z vračilom blaga, nosi kupec.
Prodajalec je dolžan uporabniku, ki je odstopil od pogodbe, vrniti kupnino v roku 30 dni od vračila blaga. Vračilo kupnine se izvede na TRR kupca, ki ga kupec pravočasno sporoči prodajalcu.
Možnost vračila kupljenih izdelkov ne velja, če je bil izdelek kakorkoli posebej prirejen za končnega uporabnika.
1.6.4. Na dopisu za vračilo morajo biti navedeni naslednji podatki:
• naziv in naslov kupca
• naziv izdelka, ki ga vrača
• razlog vračila, če gre za vračilo po preteku 14 dni

1.7. Izključitev odgovornosti
Prodajalec ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala kupcu – uporabniku, če strežnik ali aplikacija povezani s spletno trgovino ni delovala, ni delovala pravilno ali ni bila dostopna.
Prodajalec ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala kupcu – uporabniku z uporabo vsebin, ker so vsebine, zapisane v spletni trgovini informativne narave.

2. Dostava in osebni prevzem
2.1. Prodajalec se zavezuje, da bo naročeno blago dostavil v najkrajšem možnem času, to je največ v 10-ih delovnih dneh od pisne potrditve naročila. Dostava se izvede na naslov, naveden v naročilu, razen če naslov za dostavo ni izrecno drugače naveden.

2.2. V kolikor je znesek nakupa do 90,00 €, je strošek dostave 4,65 €. Opcija »plačilo po povzetju« strošek poveča za 1,70 €.
V primeru, da znesek nakupa nad 90,01 €, krije strošek dostave in prevzema (velja za Slovenijo) Jupitra d.o.o.
V primeru, da se je s kupcem dogovorilo za drugačen način dostave, se upošteva ta dogovor in zaračuna posebej v skladu z dogovorom.

Dostavo naročenih izdelkov izvaja GLS pod njihovimi pogoji in krije stroške do vstopa v stavbo. V primeru, da se kupec in GLS dogovorita za drugačno dostavo, to pomeni samostojen dogovor med njima in se zaračuna posebej.

Dostavi izdelkov, ki presegajo določene dimenzije in težo, se poštnina zaračuna posebej po ceniku GLS.

3. Plačilni pogoji
3.1. Kupec lahko plačilo izvede:
• po predračunu
• po povzetju – pri tem se dodatno zaračuna provizija s strani prodajalca
• z gotovino – samo ob osebnem prevzemu

3.2. Plačilo s kreditno ali plačilno kartico pri osebnem prevzemu trenutno ni možno.

3.3. Za plačilo veljajo zgoraj navedeni plačilni pogoji, razen če niso izrecno drugače dogovorjeni.

4. Spletna trgovina
Delovni čas spletne trgovine je vsak dan od ponedeljka do petka med 9:00 in 14:00.
Obisk spletne trgovine na sedežu podjetja Jupitra d.o.o. je možen po predhodnem dogovoru.

5. Izdaja računa
Jupitra d.o.o. ob dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca.
V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu.
Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.
Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

6. Garancija in servis
Splošni garancijski pogoji
Proizvajalec je dolžan zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. To lahko kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijski pogoji so sestavni del vsakega izdelka. Ob upoštevanju pogojev uporabe lahko kupec uveljavlja garancijo. Nalepka oziroma garancijski list naj ostane v zavojčku, saj omogoča identificiranje izdelka.

V državah članicah EU velja garancija v skladu s predpisi Evropske gospodarske zbornice 85/374, to je 12 mesecev od datuma nakupa, dokazljivega z računom. Zahteve po povračilu škode morajo biti posredovane v pisni obliki. Navesti je treba datum in kraj nakupa, navesti izdelek, za katerega želite uveljavljati garancijo in posredovati izdelek v pregled ter dokazati vzročno povezavo med izdelkom in škodo.

Garancijsko popravilo je proizvajalec dolžan opraviti v roku 45 delovnih dni od prejema blaga, v nasprotnem primeru je kupec upravičen do zamenjave izdelka z drugim, enakovrednim izdelkom.

V garancijskem listu so navedeni vsi pogoji vračila blaga. Stroške vračila krije pošiljatelj. Blago je treba vrniti na naslov prodajalca: Jupitra d. o. o., Motnica 7a, 1236 Trzin.

7. Pritožbe in spori
Vse morebitne spore bomo reševali v duhu dobrih poslovnih odnosov. V nasprotnem primeru je za morebitne spore pristojno sodišče v Ljubljani.

Ti splošni pogoji stopijo v veljavo z dnem objave v spletni trgovini.


Trzin, 27. maj 2021

Pogoji poslovanja veljajo od 27.5.2021 do preklica oz. spremembe.

POVEZAVA NA ZAKON O VARSTVU POTROŠNIKOV - klikni

 

 


Sprejmite

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Več o tem...