Dosal mehčalec vode za pralni stroj Razširite

Vodni filter EKO CRYSTAL MALI - mehčalec za gospodinjske stroje

Atlas Italija

Novo

V gospodinjstvu uporabljamo vodo tudi za delovanje naprav, kot so grelci, pralni stroji likalniki in pomivalni stroji. Mehčalec s polnilom polifosfat se uporablja za mehčanje vode. S tem preprečimo nalaganje vodnega kamna in podaljšamo delovanje naprave. Z uporabo mehčalnega sredstva prihranite delo in čas...

Ve podrobnosti

15,25 €

z DDV

Brezplačna dostava nad 90€.

Hitra dostava ali osebni prevzem.

Omogočamo varen nakup.

10-letna tradicija.

Mehčalec za pralni stroj, 3/4''

Težava:
V večjem delu Slovenije imamo trdo vodo, ki je pogost razlog, da porabimo več električne energije in da se naprave hitreje izrabijo.

Namen:

V gospodinjstvu uporabljamo vodo tudi za delovanje naprav, kot so grelci, pralni stroji likalniki in pomivalni stroji. Mehčalec s polnilom polifosfat se uporablja za mehčanje vode. S tem preprečimo nalaganje vodnega kamna in podaljšamo delovanje naprave. Z uporabo mehčalnega sredstva prihranite delo in čas, saj doziranje mehčalnega sredstva ni več potrebno, prihranili boste tudi pri električni energiji, mehčalcu perila in porabi pralnega praška.

Delovanje:
Dozirnik vsebuje polifosfatne kristale, ki zmanjšajo odlaganje vodnega kamna na grelne elemente stroja, s čimer podaljšujejo njegovo življenjsko dobo ter znižujejo porabo električne energije (3 mm debela obloga vodnega kamna zviša porabo električne energije za 25 %). Polifosfatni kristali zaradi svojih kemijskih lastnosti preprečujejo lepljenje kristalov vodnega kamna na stene cevi in na grelne elemente v pralnih in pomivalnih strojih. 

Uporaba polifosfatnega dozirnika Dosal:
* Najbolj ekonomičen način nevtralizacije vodnega kamna (manj kot 5 € na leto) - uporaba tablet za mehčanje vas bo stala na leto približno 50 € pri povprečno 18-ih pranjih na mesec.
* Zmanjša porabo električne energije za segrevanje vode - 3 mm debela obloga vodnega kamna => +25 % večja poraba električne energije.
* Zmanjša porabo detergentov za pranje in pomivanje - prihranki v družinskem proračunu.
* Podaljša življenjsko dobo grelcev (zamenjava grelca v pralnem stroju znaša približno 50 €).
* Ne pušča sledi in madežev na oblačilih.


Komplet vsebuje:
- Posodica s sredstvom (polifosfat) za mehčanje.

Lastnosti:

Priključek: 3/4"
Dimenzije: 130 mm (višina) x 68 mm (premer)
Maksimalni pretok: 1000 l/h
Količina polifosfata: 150 g
Maksimalni pritisk: 8 bar
Maksimalna delovna temperatura: 35 stopinj C
Maksimalna trdota vode 500 ppm CaCo3


Montaža:
Posodico z mehčalnim sredstvom namestite neposredno pred napravo. Voda teče skozi posodico in se mehča. Z namestitvijo in uporabo mehčalca boste prihranili tudi pri električni energiji, saj se na cevi ne bo več prijemal vodni kamen in bodo naprave delovale bolj optimalno. Prav tako se bo zmanjšala poraba praška in mehčalca za perilo, saj ne bo razloga več, da ga v mehki vodi uporabljate v enakih količinah. Tako bo vaš pralni stroj in perilo v njem zaščiteno, račun za električno energijo pa nižji.

Rok uporabe:
Prvo polnjenje zadošča za najmanj 6 mesecev, z dodatnim polnilom (500 g) pa boste preskrbljeni za približno 4 leta (odvisno od pogostosti pranja in trdote vode).

Standardi EU:
Plastični del filtra za vodo, medenina ter sestavni deli iz omenjenih materialov, ki so v stiku s pitno vodo, so izdelani v skladu z direktivo 80/778/EEC za uživanje in proizvodno proceduro.

Črtna koda filtra 3830017080095

Preberite si še:

O trdoti vode
Tretma vode s polifosfati

Napiši mnenje

Sprejmite

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Več o tem...