Sistem - reverzna osmoza Razširite

Sistem - reverzna osmoza

Novo

Voda se pretaka skozi sistem za reverzno osmozo skozi tri filtre, ki najprej vodo očistijo mehanskih delcev(slaba – umazana voda se izlije v odtok), nato pa še skozi filter iz kapilarne membrane v rezervoar. Od tam  se voda pretoči še skozi filter iz aktivnega oglja. Pri pretoku skozi filter se odstrani med 96 in 99,9 odstotkov vseh v vodi raztopljenih delcev.

Ve podrobnosti

298,99 €

z DDV

Brezplačna dostava nad 70€.

Hitra dostava ali osebni prevzem.

Omogočamo varen nakup.

7-letna tradicija.

SISTEM – REVERZNA OSMOZA


Težava:
Vaša voda smrdi? So podatki vašega komunalnega podjetja o kakovosti pitne vode slabi? Je treba vodo prekuhavati? To so vprašanja, ki so lahko izhodišča za razmislek o nakupu sistema za filtriranje – čiščenje vode.

Namen:
Filtriranje vode za uporabo – pitje in odstranitev vseh delcev in kemikalij, ki so v vodi.
- Očistiti vodo do te stopnje, da bo brez vonja in okusa.
- Odstraniti vse trdne delce, kot so mulj, rja, manjši delci.
- Odstraniti vse delce, ki so prostemu očesu nevidni, a so v vodi in lahko tudi zdravju škodljivi (klor, pesticidi, insekticidi, ...).
- Prvi filter - mehanski očisti vodo delcev, ki so večji od 5 mikronov.
- Drugi filter je ogljeni filter, ki iz vode odstrani 99 odstotkov klora in organskih kemikalij; izboljša okus, vonj in obarvanost – motnost vode.
- Tretji filter je mehanski filter s propustnostjo 1 mikron in iz vode odstrani delce, ki so večji od 1 mikrona ter tako čisti membranski filter in hkrati odstrani od 96 do 99 odstotkov vseh v vodi raztopljenih onesnaženih delcev.
- Četrti filter je filter kapilarna membrana; tanka, kakovostna membrana, ki odstrani : svinec, baker, barij, krom, živo srebro, natrij, kadmij, fluorid, nitrit in selen. Zmogljivost filtra je od 190 do 250 litrov na dan.
- Peta faza čiščenja poteka skozi filter iz aktivnega oglja. Odstrani morebitne sledi plinov, ki bi lahko vplivali na okus vode. Čista voda se shranjuje v 10-litrski tlačni posodi in se dovaja skozi posebno pipo na pomivalnem koritu.

Prednost uporabe sistema za reverzno osmozo:
- Vedno pijete svežo in čisto vodo, brez kemikalij, klora, virusov in bakterij.
- Varovanje okolja – zmanjša se uporaba in poraba plastenk.
- Prihranek, ker ni več treba kupovati vode v plastenkah.

Delovanje:

Voda se pretaka skozi sistem za reverzno osmozo skozi tri filtre, ki najprej vodo očistijo mehanskih delcev (slaba – umazana voda se izlije v odtok), nato pa še skozi filter iz kapilarne membrane v rezervoar. Od tam  se voda pretoči še skozi filter iz aktivnega oglja. Do vašega kozarca pride le voda, ki je čista, brez kemikalij in drugih snovi, ki vanjo ne sodijo. Pri pretoku skozi filter se odstrani med 96 in 99,9 odstotkov vseh v vodi raztopljenih delcev.
V primeru, da je tlak nižji, je treba sistem za reverzno osmozo dodatno opremiti še s črpalko, ki zagotavlja tlak med 3 in 6 bari. Reverzna osmoza nima možnosti avtomatskega povratnega izpiranja.Komplet vsebuje:
- Trojni filtrirni sistem – predfilter (dva mehanska vložka, filter iz oglja)
 filter iz kapilarne membrane in filter iz aktivnega oglja (zgoraj).
- Rezervoar za prečiščeno / čisto vodo.
- Pipa za točenje vode (namestimo jo na kuhinjsko korito).
- V sistemu so že nameščeni filtrirni vložki.

Montaža:
Montaža sistema za reverzno osmozo je enostavna in jo lahko izvedete sami ali pa za to usposobljena oseba. Sistem postavite pod pult in nato sledite navodilom, ki so priloženi izdelku. Pipa, ki je priložena izdelku, se montira na kuhinjsko korito.

Garancija:
Za izdelek je ob rednem vzdrževanju – redni menjavi filtra – zagotovljena garancijska doba 60 mesecev.

Menjava filtrov:
- Predfiltre (mehanske) je treba menjati na 6 mesecev.
- Predfilter iz oglja zamenjamo enkrat letno (ob večji porabi vode tudi pogosteje)
- Filter aktivno oglje zamenjamo enkrat letno (odvisno od pretoka vode; ob večji porabi vode tudi pogosteje)
- Filter iz kapilarne membrane zamenjamo na 2 do 2,5 leti (odvisno od pretoka vode; ob večji porabi vode tudi pogosteje)
Menjava filtrov in redno vzdrževanje sta pomembna zaradi zagotavljanja kakovosti vode in zagotavljanja garancijske dobe.

Standardi EU:
Plastični del filtra za vodo, medenina ter sestavni deli iz omenjenih materialov, ki so v stiku s pitno vodo, so izdelani v skladu z direktivo 80/778/EEC za uživanje in proizvodno proceduro.

Napiši mnenje

Sprejmite

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Več o tem...